PSD, moțiune împotriva lui Ghinea. Decizia PNL, anunțată de Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban
Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Ghinea va fi vizat de o moțiune simplă.

„Până la data de 30 iunie ne vom confrunta cu o moțiune de cenzură depusă de PSD. De asemenea, în cadrul procedurilor parlamentare, vom avea voturi foarte importante, atât la Cameră, cât și la Senat, cât și la nivelul plenului camerelor reunite”, a transmis Orban, la o conferință a Partidului Național Liberal.

„Am luat decizia de a solicita prezența 100% a tuturor senatorilor și deputaților Partidului Național Liberal la toate procedurile parlamentare importante până în data de 30 iunie. Nu știm încă exact când va fi depusă moțiunea de cenzură, dar, în ceea ce ne privește, Partidul Național Liberal este mobilizat pentru a vota împotriva moțiunii de cenzură și, în mod clar, va susține toate demersurile parlamentare care sunt inițiate de coaliție”, a adăugat el.

Guvernul este implicat în negocierea PNRR și corectarea planului după dispozițiile UE

„Guvernul este implicat în ducerea acestor negocieri cu Comisia Europeană și, în mod clar, va efectua toate acele corecții, toate acele îmbunătățiri, toate acele modificări care sunt solicitate astfel încât Planul Național de Redresare și Reziliență să fie aprobat la nivelul Uniunii Europene.

Sigur că avem și noi anumite puncte de vedere pe care le exprimăm și pe care de considerăm că trebuie să se țină cont”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Ghinea va fi susținut de parlamentarii PNL în timpul moțiunii simple

„Al doilea subiect discutat este cel legat de moțiunea inițiată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea. Biroul Executiv a decis în unanimitate să dea mandat deputaților Partidului Național Liberal să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene”, a explicat Orban.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat moțiunea simplă de săptămâna trecută

„Comisia Europeană a pulverizat PNRR!”, a zis Marcel Ciolacu, președintele PSD. „Am spus de la început că acești bani au destinație către consultanțele politice ale lor. (...) Comisia spune cum puteți să cheltuiți 133.000 de euro pe trainingul unui singur om. Cred că le-a sărit pixul din mână când au citit aceste grozăvii! Unde este România educată a lui Iohannis?! Este făcută praf! (...) O rușine!”, a spus Marcel Ciolacu.

„Am depus moțiunea simplă și va fi luni, în dezbatere, în Parlament", a adăugat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor. „Nu știm costurile între zonele de dezvoltare ale României nici acum! Nu le-au trecut în anexe. Veți vedea cu câte dezvăluiri vom veni la moțiunea simplă”, a continuat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel