PSD, susţinere pentru premierul desemnat de Iohannis. Mihai Fifor: Acestea sunt condiţiile
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Fifor
Mihai Fifor
"Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării", transmite Mihai Fifor.

"Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării. În continuare, PSD va merge pe aceeași direcție, a interesului național, și e dispus să susțină un premier care poate să coaguleze în jurul său o majoritate și care dorește cu adevărat să guverneze România.

PSD a venit în permanență cu soluții concrete pentru rezolvarea acestei crize politice, generate artificial de președintele Klaus Iohannis și PNL. Am propus un guvern de uniune națională, pe care Iohannis l-a respins fără explicații, am propus un premier din afara partidului, un intelectual de stânga. Însă Iohannis a ignorat propunerea doar pentru că venea din partea PSD", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

"PSD a venit și cu o majoritate care să asigure buna guvernare a țării"

"Nu numai că PSD a propus un premier, dar a venit și cu o majoritate care să asigure buna guvernare a țării. Dar Iohannis nu a vrut să țină cont de ea. În aceste condiții, nici Iohannis, nici PNL nu au niciun drept să acuze PSD de criza politică pe care ei înșiși au declanșat-o și continuă să o întrețină.

În continuare, PSD va merge pe aceeași linie, încercând să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei. Suntem dispuși să susținem un premier care îndeplinește minim două condiții: să vrea cu adevărat să guverneze și să fie sincer implicat în coagularea unei majorități parlamentare. Ludovic Orban nu îndeplinește niciuna dintre aceste două condiții. Deci nu poate fi susținut pentru a continua mascarada anticipatelor.

România are nevoie urgent de un guvern funcțional, iar Iohannis și PNL trebuie să înceteze cu această obsesie a atincipatelor. PSD a oferit soluții pentru evitarea actualei crize, iar perpetuarea ei este responsabilitatea exclusivă a lui Iohannis și PNL", apreciază Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel