PSD decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Social-democrații decid vineri care este calendarul de vot al moțiunii de cenzură.

Social-democrații decid vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național, calendarul de vot al moțiunii de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, scrie Mediafax. 

„S-a decis ca vineri să existe un alt Comitet Executiv Național. Principalul subiect: va fi stabilit calendarul de vot al moțiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că în momentul acesta, orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru țară, atât sanitar, cât și economic. Deci sperăm ca vineri să avem un calendar care să fie în linie cu această dorință", afirmă purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Procedura respectă Constituția 

Întrebat dacă este constituțional să se depună și să se citească moțiunea de cenzură în sesiune extraordinară, iar votul să se desfășoare într-o sesiune ordinară, care începe în data de 1 septembrie, Romașcanu a spus că, din punctul de vedere al social-democraților, procedura respectă litera și spiritul Constituției.

„Se pare că și PNL a realizat acest lucru, având în vedere că Ludovic Orban a anunțat că nu se vor mai adresa Curții deocamdată. În Constituție nu se face diferența între acțiunile întreprinse într-o acțiune ordinară sau extraordinară. Este extraordinară doar prin nume, ea este o altă sesiune a Parlamentului, iar vacanța este suspendată în această perioadă. Deci în momentul în care depunem moțiunea, o facem cu legea de partea noastră", a mai spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel