PSD DECIDE calendarul moţiunii. Când va fi votul. Romașcanu, ANUNȚ de ultimă oră
Autor: Giorgiana Croitoru pe 19 aug, 15:09 | Parlament

Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a făcut anunțul despre moțiunea de cenzură.

"Principalul subiect va fi stabilit calendarul de vot al moțiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că în momentul ăsta, orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru țară, atât sanitar, cât și economic. Deci sperăm ca vineri sp avem un calendar care să fie în linie cu această dorință", a declarat Lucian Romașcanu, în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD. 

Este Constituțional?

 

Întrebat dacă este Constituțional să se depună și citească moțiunea de cenzură, într-o sesiune extraordinară, iar votul să se desfășoare într-o sesiune extraordinară care începe cu data de 1 septembrie, Lucian Romașcanu a răspuns:

"Din punctul nostru de vedere suntem în litera și spiritul Constituției și se pare că și PNL a realizat acest lucru, având în vedere că Ludovic Orban a anunțat că nu se vor mai adresa Curții deocamdată. În Constituție nu se face diferența între acțiunile întreprinse într-o acțiune ordinară sau extraordinară. Este extraordinară doar prin nume, ea este o altă sesiune a Parlamentului, iar vacanța este suspendată în această perioadă. Deci în momentul în care depunem moțiunea, o facem cu legea de partea noastră".

 

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri