PSD, despre o colaborare cu AUR. Ciolacu: Se poate forma un guvern minoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit joi seară despre o posibilă colaborare cu AUR, în cazul formării „unei majorități și a unui guvern”. 

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Marcel Ciolacu (PSD), joi seară, la România TV „Cu cine ați face o eventuală majoritate parlamentară, un guvern condus de PSD? V-ați asocia, de pildă, cu AUR?”.

Președintele social-democraților a spus că „am vrut să transmit semnalul că PSD nu va fugi de această responsabilitate de a prelua guvernarea în România, în astfel de momente... mai ales după un an și jumătate de guvernare PNL și a acestei coaliții. Există și posibilitatea ca PSD să guverneze printr-un guvern minoritar.”

„Frecventabil pentru dumneavoastră acum este UDMR, poate minoritățile, altele decât cea maghiară... faceți undeva la vreo 44%.”, a completat Chirieac.

Ciolacu a adăugat însă că ar fi vorba de mai mult, „aproape 47%”, iar analistul politic Bogdan Chirieac a dat trei variante: „ori luați PNL, ori luați USR, ori AUR.”

„Există și posibilitatea unui guvern minoritar. S-a mai întâmplat în România acest lucru.”, a ținut Ciolacu să sublinieze. 

Întrebat apoi dacă exclude orice discuție cu AUR, Ciolacu a spus că „în acest moment categoric nu”, în cazul „creării unei majorități și a unui guvern.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel