Urmărește emisiunea live
PSD, fără propunere de premier, la consultările cu Iohannis. Băsescu, către Ciolacu: Nu aveți DREPTUL!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Traian Băsescu a taxat dur PSD-ul pentru alegerile politice pe care le face și-i atrage atenția lui Marcel Ciolacu că încă sunt un partid care contează și au o responsabilitate pentru a crea o soluție politică. 

”Cred că este greșit ce faceți. Până la urmă, este evident că președintele a ajuns la concluzia că țara are nevoie rapid de un guvern. Sunteți partid și nu păreți a fi ajuns orice partid, sunteți încă un partid foarte mare. Nu cred că aveți dreptul să mergeți fără o propunere de premier la Cotroceni. Sincer, vă spun! Președintele poate să facă declarații, partidele au obligația să participe la o soluție politică. Eu n-aș ezita să fac o propunere nici dacă mi-ar spune de 20 de ori că nu vrea cu mine. Cred că PSD ar trebui să meargă cu o propunere de premier” i-a spus Traian Băsescu lui Marcel Ciolacu. 

”Guvern tehnocrat, cea mai mare prostie”

Fostul președinte a mai afirmat: ”Dacă putem face o prostie, după prostiile care s-au făcut până acum, cea mai mare prostie e cu un guvern tehnocrat, d-le Ciolacu. Un guvern tehnocrat e unul în bătaia vântului, care nu va fi capabil și nu va avea mandat politic să rezolve problemele extrem de arzătoare care sunt în fața României”. 

Întrebat de Marcel Ciolacu de ce nu-i spune toate acestea președintelui României, Traian Băsescu i-a răspuns: ”Vă spun dvs. că dvs. vorbiți cu mine”. Totodată, fostul președinte l-a contrazis pe Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a afirmat că nu e datoria lor să creeze o majoritate: ”Ba da, e datoria dvs. să găsiți o soluție”. 

Traian Băsescu a amintit că a spus că cea mai mare carte pe care o putea juca PSD ar fi fost să lase atârnat Guvernul Orban până la alegerile la termen. Însă, în prezentul context, l-a sfătuit să n-o mai facă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel