PSD îi cere DEMISIA lui Florin Cîţu. Sumă URIAŞĂ pierdută zilnic de România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres
PSD îi cere demisia lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publici, şi trage un semnal de alarmă privind o sumă uriaşă de bani pe care România ar pierde-o zilnic. 

'Toate măsurile luate până acum şi în principal lipsa măsurilor pentru economie, cele aşteptate de mediul de afaceri, lipsa lor, va duce la falimentarea României. România pierde 600 de milioane de euro în fiecare zi când domnul Florin Cîţu rămâne la guvernare şi ministru de Finanţe. Cifrele arată că sunt peste un milion de români în şomaj şi cifrele sunt seci. (...) Comisia Europeană ne-a avertizat astăzi că riscăm să intrăm în incapacitate de plată dacă nu venim cu un plan serios de relansare şi de redeschidere a economie româneşti', a declarat Radu Oprea, liderul senatorilor PSD, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Se cere demisia lui Cîţu

Potrivit acestuia, Florin Cîţu ar trebui să plece imediat de la conducerea Ministerului Finanţelor Publice, 'demisia lui fiind justificată de toate cifrele negative şi de faptul că nu a fost în stare să finanţeze cu nimic sectorul privat din România'.

"Statele din jurul nostru au 10-15% din PIB-ul lor efort de a sprijini IMM-urile şi mediul de afaceri din acea ţară. În România, din păcate, nu se întâmplă nimic. (...) Domnul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, este mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, pentru că a distrus aproape în totalitate economia naţională. Este un şir de bâlbe, de amânări, de rectificări de acte normative care arată o guvernare haotică şi la care domnul Vasile Florin Cîţu a contribuit din plin, iar lucrul acesta îl spun sondajele", a spus Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

"Greaua moştenire", demontată

El a amintit, în context, că PSD a lăsat o rezervă în trezorerie de 5,2 miliarde de euro, iar 'greaua moştenire' invocată de ministrul Cîţu 'reprezintă doar măsura incapacităţii sale şi nevoia de a da vina pe cineva'.

"Domnul Cîţu a majorat iresponsabil deficitul doar pentru a-şi împlini propria profeţie. În octombrie 2019, deficitul era de 2,8%, ajungând la 4,6%, fapt ce ne costă ratingul de ţară şi deja sunt două agenţii internaţionale care au modificat perspectiva de la stabil, aşa cum era în luna august, la negativ. Estimările pe care le face domnul Cîţu, pentru că el crede că se întâmplă lucruri fantastice, sunt numai în imaginaţia domnului Cîţu. Realitatea economiei româneşti e cu totul alta. (...) Domnul Cîţu vedea găuri imaginare peste tot, de data asta moştenirea pe care a lăsat-o e o gaură reală, nu inventată, de 12 miliarde de lei. La acest lucru ar trebui să răspundă domnul Cîţu astăzi", a susţinut senatorul PSD.

Oprea a menţionat că deficitul estimat de 6,9% este contrazis de Consiliul Fiscal, care estimează 10%, şi de către Comisia Europeană, care face o estimare de 9,8%. Camera Deputaţilor va dezbate lunea viitoare moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, depusă de grupul parlamentar al PSD. Moţiunea intitulată 'Virusul Cîţu a infectat economia naţională' va supusă la vot miercurea viitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel