PSD, la moţiunea împotriva lui Ghinea: "PNRR-ul depus la Bruxelles distruge România în următorii 5 ani"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Deputatul social-democrat Ştefan Muşoiu a citit textul moţiunii împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. Conform textului, PSD acuză Guvernul că a trimis la Bruxelles un PNRR care va distruge România până în 2026. 

"PNRR-ul trimis la Bruxelles de actuala putere este un plan care distruge România pentru următorii cinci ani. Atât mediul economic, cât şi cel academic sau civic au criticat acest plan. Este prima dată în istorie când un program naţional este criticat de întreaga societate. Iar Guvernul sfidează pe toată lumea şi depune un plan care distruge,  nu dezvoltă. PNRR-ul care trebuia să dezvolte România a fost confiscat pentru interesele pur economice ale unor grupuri clientelare ale guvernării. Ministrl Ghinea a recunoscut că nu a citit tot planul. Nici măcar nu l-a interesat ce depune. În afară de paginile în care a prevăzut alocări impresionante pentru firmele de casă sau administraţiile actualei puteri. Practic, România va împrumuta 15 milioane de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele apropiate şi membrii de partid care vor vota în congrese. Dezvoltarea, creşterea nivelului de trai, educaţia, sănătatea, infrastructura, agricultura şi firmele româneşti mai pot aştepta", a citit Ştefan Muşoiu din textul moţiunii. 

Liberalii, prezenţi la moţiune. Orban: Îl vom susţine pe dl Ghinea 

„Până la data de 30 iunie ne vom confrunta cu o moțiune de cenzură depusă de PSD. De asemenea, în cadrul procedurilor parlamentare, vom avea voturi foarte importante, atât la Cameră, cât și la Senat, cât și la nivelul plenului camerelor reunite”, a transmis Orban, la o conferință a Partidului Național Liberal.

„Am luat decizia de a solicita prezența 100% a tuturor senatorilor și deputaților Partidului Național Liberal la toate procedurile parlamentare importante până în data de 30 iunie. Nu știm încă exact când va fi depusă moțiunea de cenzură, dar, în ceea ce ne privește, Partidul Național Liberal este mobilizat pentru a vota împotriva moțiunii de cenzură și, în mod clar, va susține toate demersurile parlamentare care sunt inițiate de coaliție”, a adăugat el.

„Al doilea subiect discutat este cel legat de moțiunea inițiată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea. Biroul Executiv a decis în unanimitate să dea mandat deputaților Partidului Național Liberal să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene”, a explicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel