PSD, prins de PNL între ciocan și nicovală. Muniție electorală pentru tabăra Orban, strategie câștigătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Val Vâlcu a atras atenția asupra culiselor politice explozive. 

”Strategia PNL este câștigătoare, în orice situație. Guvernul Orban are în vedere asumarea răspunderii pe trei direcții importante pentru societate:

1. desființarea Secției Speciale: trebuie să aibă o strategie de backup, trebuie reglementat ce se întâmplă cu dosarele, cine continuă anchetele, unde ajung. 

În această situație, PSD ar fi putut găsi o soluție negociată în Comisiile de Specialitate. 

- Nu e o miză esențială a PSD, e un proces de durată, în care nimic nu se schimbă peste noapte și, după tot scandalul, anchetele SIIJ nu se pot întoarce la DNA pe ascuns. În plus, și DNA s-a schimbat, nemaifiind cel din vremea Laurei Codruța Kovesi. 

2. eliminarea pensiilor speciale: este o temă de interes pentru electorat, PSD a propus impozitarea, fiind un proiect de lege în acest sens în Parlament, PNL vrea să le elimine. 

Dacă va rămâne varianta PNL, care, pe lângă faptul că-și pune în cap demnitarii cu pensii speciale, nu va avea un efect concret, după demersurile din instanță, care o va viza. 

3. alegerea primarilor în două tururi: este măsura care va genera moțiunea de cenzură a PSD. 

De ce spun că este o strategie de succes pentru PNL sau, altfel spus, de ce pentru PSD riscurile sunt mari în ambele situații: PNL își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, PSD depune moțiune de cenzură, cade Guvernul Orban, PSD deschide calea pentru anticipate, iar PNL e pe cai mari, lăudându-se cu măsurile pe care intenționa să le ia: eliminarea pensiilor speciale - care rezonează cu mare parte din electorat. Odată deschisă procedura de anticipate, PNL are muniție electorală, prin măsurile populare anunțate: desființarea SIIJ, eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi. După ce va câștiga anticipatele, PNL, prin noul premier, poate da OUG pentru primari în două tururi”, astfel prizând doi iepuri dintr-o lovitură, consideră jurnalistul Val Vâlcu. 

*Articolul reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel