PSD şi AUR, evoluţie după criza guvernamentală. Teodorescu: Noi ţinte, după etapa Voiculescu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bogdan Teodorescu a vorbit, la emisiunea "Ce se întâmplă?", despre evoluţia pe care o vor avea partidele de opoziţie, PSD şi AUR, în contextul actualei crize guvernamentale, explicând dacă cele două formaţiuni vor mai avea "cal de bătaie" şi potenţial de creştere după îndepărtarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. 

"Dacă ne uităm foarte clar la ce spun cele două partide, am constatat că personajul Vlad Voiculescu a fost doar un chip al unor tematici pe care ei le ridică. Totuşi, AUR e un partid care protestează împotriva restricţiilor, un partid care contestă vaccinarea, care contestă purtarea măştii şi multe alte lucruri.

Gândiţi-vă că au o dimensiune eurosceptică, la un moment dat ating şi anumite zone mai marginale, nişte ieşiri antisemite, uşor xenofobe, scandări împotriva minorităţilor naţionale. Deci ei se duc pe o zonă foarte solidă şi identificabilă în spaţiul public românesc, cu un public care îi aşteaptă. Cât e acela, vom vedea cât poate să crească.

De asemenea, PSD-ul are zona lui de referinţă, în mod esenţial pe categoria defavorizată, pe oamenii care vor avea de suferit nu doar din perspectiva pandemiei propriu-zise ci şi al consecinţelor economice ale acesteia şi pe toate celelalte elemente pe care le sancţionează în politicile publice, economice ale celor aflaţi la guvernare. Deci ei l-au folosit pe Vlad Voiculescu ca ţintă, fiindcă era o ţintă convenabilă. Sunt foarte convins că o dată cu dispariţia lui Vlad Voiculescu vor apărea şi alte ţinte", a explicat profesorul Bogdan Teodorescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel