PSD, vot alături de PNL și UDMR? Radu Tudor: Cîțu primește o mână de ajutor
Autor: Rodica Mitu pe 09 sep, 08:37 | Mass-media

Facebook Radu Tudor

Florin Roman (PNL) a avansat data de 1 octombrie 2021 pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. Radu Tudor a comentat, joi dimineață, răsturnarea de situație de pe scena politică. 

Potrivit Antena 3, PSD, PNL și UDMR vor cere în ședința Birourilor Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură să fie votată pe data de 1 octombrie, adică după Congresul PNL. Și Florin Roman a avansat data de 1 octombrie.

„Cu siguranță, această alianță va avea consecințe nefaste pentru electoratul partidelor, care sunt radical diferite din punct de vedere al opțiunilor. Așadar, o mișcare strategică. Este absolut evident că Florin Cîțu primește o mână de ajutor în perspectiva alegerii sale ca președinte al PNL. M-aș uita cu mare atenție la jocul mare pe care îl face partidul mic numit UDMR. Ar trebui să ne uităm mult mai atent și la ceea ce se poate constitui după 25 septembrie, după data Congresului PNL. Eu cred că ar trebui să luăm în calcul un nou protocol, o nouă coaliție și o nouă majoritate în Parlament. Nu aș exclude nici varianta unui nou premier”, a spus Radu Tudor, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat ce șanse mai are coaliția și în ce sens se va reorganiza, Radu Tudor a oferit următorul răspuns: „Sunt două varianta. Prima este de a se reface protocolul coaliției PNL - USR - UDMR. Dacă Dan Barna va câștiga șefia USR, iar Florin Cîțu șefia PNL, atunci cred că mai există loc de discuție între PNL și USR pentru refacerea coaliției. Barna e considerat un personaj ceva mai rezonabil, iar Cioloș mai radical, din perspectiva cerințelor. Liberalii își fac planuri că Dan Barna o să câștige șefia USR. S-ar putea reface coaliția, însă mai greu cu Florin Cîțu premier, foarte posibil cu un alt premier să repornească această majoritate. Dacă discuțiile ajung la un eșec, atunci a doua variantă, mult mai dificilă, rămâne formarea unei coaliții de guvernare care să susțină un guvern minoritar, care să primească sprijin punctual în Parlament.”

 

Plenul reunit al Parlamentului, convocat pentru citirea moțiunii de cenzură

 

Amintim că Plenul reunit al Parlamentuui este convocat, joi, de la ora 16.00, pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic orban - președintele Damerei Deputaților și Anca Dragu - președintele Senatului, au convocat plenul reunit pentru joi, ora 16.00, pentru a fi citită moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

În replică, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură.

Mass-media Vezi toate articolele
Crossuri parteneri