PSD vrea redeschiderea şcolilor. Mesaj CLAR pentru ministrul Cîmpeanu. Alexandru Rafila: Are o moştenirea grea de la dna Anisie, dar nu are justificare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Prof.dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, cere Guvernului să redeschidă şcolile încă din luna ianuarie, afirmând că orice amânare afectează atât copiii, cât şi părinţii şi economia. 

"Eu, ca om de sănătate publică, sunt în imposibilitatea găsirii raţionamentului pentru care şcolile nu se deschid. Îl cunosc, îl respect pe domnul profesor Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi îmi pare rău că este pus într-o situaţie în care nu are decizia de hotărî foarte clar, împreună cu ministrul Sănătăţii, deschiderea şcolilor. 

Închiderea lor a fost decizie care nu a mai fost luată niciodată, cel puţin pentru şcolile primare, în niciuna dintre ţările membre UE, în lunile noiembrie şi decembrie. Am ajuns în situaţia în care de un an de zile aproape copiii au acces limitat la învăţătură. În mediul rural, unde nu este acces la învăţământul online, nu au acces deloc la şcoală. Sunt profund marcaţi în dezvoltarea lor psihosocială, ca viitori adulţi, pentru că nu pot interacţiona unii cu alţii, nu pot interacţiona cu profesorii, iar acest lucru înţeleg că va fi perpetuat cel puţin până pe 8 februarie, din cauza unei decizii inexplicabile. 

Eu înţeleg că dl ministru Cîmpeanu are o grea moştenire din partea doamnei Anisie şi nu cred că este o surpriză pentru nimeni, dar pe de altă parte, amânarea deschiderii şcolilor nu are justificare. 

Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a ratei infecţiilor, arată marea majoritate a judeţelor din România, cu trei excepţii, în zona verde, iar acest lucru, în mod evident, nu are niciun fel de corelaţie cu această măsură de amânare a deschiderii şcolilor. PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei. Amânarea cu încă o lună nu este sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinţi, nici pentru economie. Părinţii care stau cu copii nu pot munci, primesc bani ca să stea cu copiii în loc să îşi desfăşoare activitatea în perioada asta de mare criză", a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei conferinţe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel