Publicul lui Cove, redus la tăcere. Momente fabuloase: ”E cel mai exigent. Te taxează imediat”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Gabriel Coveșeanu a vorbit despre momentele în care reușește să reducă publicul la tăcere.

Să faci teatru pentru copii este foarte greu. Este greu să le menții atenția tot timpul. Dar atunci când reușești să-i captivezi și să-i faci să te urmărească te poți considera un actor de excepție.

Publicul format din copii este greu de păcălit. Ei sunt mereu vorbăreți chiar dacă sunt la teatru. Invitat la DC News, actorul Gabriel Coveșeanu, managerul Teatrului Ion Creangă, a vorbit despre momentul fabulos când un actor îi ”face” pe micii spectactori să tacă.

"Este cel mai exigent public și cel mai sincer în egală măsură, este un public care te taxează imediat. Nu-l poți păcăli ușor, dar este un public care, dacă te crede, dacă l-ai făcut să vină cu tine în poveste, te urmează până la capăt. Este acolo, e trup și suflet lângă tine, rreacționează, se implică, strigă către Alba ca Zăpadă să nu muște din măr că-i otrăvit. Copiii sunt foarte activi în timpul spectacolului. La un spectacol pentru copii, foarte rare sunt momentele de liniște totală așa cum se întâmplă în teatrele pentru cei mari.

Momentul în care îi faci să se liniștească, în care reușesti să-i faci să te urmărească... momentele acelea sunt fabuloase. Sunt momente de o valoare extraordinară. Majoritatea spectacolelor noastre sunt interactive”, a spus actorul Gabriel Coveșeanu la DC News.

Misiunea Teatrului Ion Creangă este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Anual, peste 50.000 de spectatori din Bucureşti şi din ţară vizionează spectacolele montate la Teatrul Ion Creangă, spectacole care propun experienţe artistice semnificative menite să inspire, să îndemne la reflecţie şi să aducă bucurie celor mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel