Pui curry cu orez, RETRAS din Decathlon din cauza substanțelor cancerigene - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ANSVSA anunță retragerea unui nou produs de pe piață.

Inspectorii ANSVSA anunță retragerea de pe piață a produsului ”Mâncare deshidratată trekking pui curry cu orez fără gluten” vândut în mai multe magazine Decathlon din țară, după ce au descoperit un conținut mare de oxid de etilenă, substanță cunoscută ca fiind cancerigenă.

"Vă mulțumim pentru încrederea acordată atunci când ați achiziționat unul sau mai multe din aceste produse. Din păcate însă, am detectat un conținut de oxid de etilenă mai mare decât limita stabilită de reglementări într-un ingredient al produsului de mai jos, pentru anumite loturi de produse. În mod concret una dintre materiile prime utilizate în realizarea produsului (carbonatul de calciu) a prezentat valori peste media admisă de reglementările în vigoare. Am decis să retragem următoarele produse și loturi.", au precizat reprezentanții Decathlon într-un comunicat.

Produsul poate fi returnat chiar dacă este început

ANSVSA recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le returneze în magazin pentru a fi schimbat sau pentru rambursarea banilor, chiar dacă produsul este incomplet.

"Loturile vizate sunt retrase de pe piață, unele din aceste produse au fost totuși vândute înainte de această retragere între 28 iunie și 16 august 2021 inclusiv. Dacă aveți unul din aceste loturi, vă rugăm să nu mai consumați acest produs și să îl returnați în magazin pentru a fi schimbat sau pentru o rambursare, la alegerea dumneavoastră (chiar dacă produsul este incomplet). În cazul în care nu vă puteți deplasa la magazin, vă rugăm să contactați centrul nostru de relații cu clienții la numărul 021.408.5005 conform programului afișat pe www.decathlon.ro la secțiunea „contactați-ne”, pentru a obține răspunsuri la întrebările dvs. Echipa FORCLAZ vă mulțumește pentru înțelegere și își cere scuze pentru neplăcerile cauzate.",  se arată în același comunicat.

Lista  de distribuție a Decathlon România o găsiti AICI.

Ce este oxidul de etilenă

Oxidul de etilenă (oxid de etenă sau oxiran), un compus organic cu formula C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu un miros eteric ușor dulceag. Este folosit, printre altele, la ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid și consumabil în procese medicale. Oxidul de etilenă este solubil în apă și solvenți organici.

Sisteme de organe afectate de acest gaz sunt: cutanate (cutanate), de dezvoltare (efecte în perioadele în care organele se dezvoltă), neurologice (sistemul nervos), oculare (ochi), renale (sistemul urinar sau rinichi). 

Oxidul de etilenă este un produs chimic creat de om, care este utilizat în principal pentru a produce etilen glicol (o substanță chimică utilizată pentru a produce antigel și poliester). O cantitate mică (mai puțin de 1%) este utilizată pentru combaterea insectelor în unele produse agricole depozitate și o cantitate foarte mică este utilizată în spitale pentru sterilizarea echipamentelor și consumabilelor medicale. Citește pe DC MEDICAL mai multe informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel