Puii de urs scoși din bârlog ar putea ajunge la Zărnești. Agresorii riscă închisoarea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Puii de urs scoși din bârlog ar putea ajunge la Zărnești. Agresorii riscă închisoarea  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Puii de urs scoși din bârlog ar putea ajunge la Zărnești. Agresorii riscă închisoarea / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Patru pui de urs au fost scoși din bârlog, iar acum ar putea ajunge la Zărnești. Agresorii riscă închisoarea.

”REVOLTĂTOR. Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă! Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali - ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au! Nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs. Cel care a filmat lucrează pe taf undeva in județul Neamț și-i cunoaștem identitatea. Iar filmarea este făcută cu siguranță in Neamț. Bănuim că azi. Fiind vorba de date cu caracter personal, le vom pune la dispoziția autorităților (sursa filmării, numele individului). Aceștia sunt barbarii! Scursurile societății! Cei care distrug tot! Pădurile, viața din păduri - câtă a mai rămas, și ultima picătură de demnitate a acestei țări! Și care dorm pe grămezi de lemne tăiate ilegal, și pe trofee!” a scris ”Casa lui Patrocle” pe Facebook, acolo unde a publicat și filmarea (mai multe detalii AICI). 

Cei patru bărbați care au scos brutal din bârlog puii de urs sunt din județul Neamț, dar lucrează într-o exploatație forestieră în Harghita, pentru un ocol silvic privat, a declarat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț, Viorel Timișescu. Agresorii urmează să fie duși la poliție pentru a fi audiați.

În imaginile publicate pe Facebook de asociația Casa lui Patrocle, se vede cum patru bărbați scot puii din bârlog și îi ridică brutal pentru a le identifica sexul. Nu este clar de când este filmarea. Cei patru bărbați care apar în imagini au fost identificați, a anunțat IPJ Harghita, după ce imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare.

Agresorii care apar în imagini au fost identificați de polițiști și sunt acum căutați pentru a fi duși la audieri. Este vorba despre patru bărbați cu vârste între 35 și 51 de ani, a precizat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Filip Gheorghe.

„Erau toți în zonă în acel moment, când au fost scoși din bârlog puii de urs, însă urmează să-i audiem pentru a stabili ce implicație a avut fiecare”, a declarat Gheorghe.

Puii de urs nu au fost găsiți încă, iar autoritățile nu știu încă ce s-a întâmplat cu ei.

„Nu avem momentan nicio dovadă că puii au rămas fără mamă. Când vor fi găsiți, vom găsi cu siguranță o soluție pentru ei, pentru a fi relocați. Inclusiv în Harghita avem un astfel de loc (Orfelinatul de urși Bear Again, n.r.) în care pot fi duși și pot fi îngrijiți de specialiști”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Asociația Milioane de Prieteni: „Este foarte probabil ca ursoaica să fie deja moartă”

Asociația Milioane de Prieteni, care deține sanctuarul urșilor din Zărnești, județul Brașov, s-a oferit deja să preia puii de urs, dacă aceștia vor fi găsiți. Clipul video cu puii de urs bruscați i-a șocat pe reprezentanții ONG-ului.

„Mi se pare ireal. Cine face așa ceva are o minte bolnavă, eu altă explicație nu am. Nu văd cum ar fi putut fi scoși din bârlog puii de urs fără mamă. Ursoaica nu își lasă puii așa, mai ales când sunt atât de mici. Este foarte probabil ca ea să fie deja moartă”, a explicat pentru Libertatea Paula Ciotloș, vicepreședinta Asociației Milioane de Prieteni.

Agresorii riscă închisoarea

Cei patru bărbați sunt muncitori forestieri și lucrează la o firmă de materiale lemnoase din județul Neamț.

„Nu știu despre ce societate este vorba. Ce pot să vă spun este că firma nu are contract cu noi, ci cu un ocol silvic privat din județul Neamț, care are însă un punct de lucru în Harghita, la limita cu Neamț”, a precizat pentru ziar Viorel Timișescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

Poliția din Harghita a deschis un dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor și pentru perturbarea intenționată a unui animal în perioada de hibernare. Agresorii riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă, conform legii pentru protecția animalelor, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel