Pune o cană cu orez în dulapul tău și vezi ce se întâmplă
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Ne place să folosim orez atunci când gătim, însă acesta are o mulţime de întrebuinţări şi în afara bucătăriei. Este cunoscut faptul că orezul poate absorbi umiditatea, iar acest lucru vă poate salva garderoba.

Dacă sunteți familiarizați cu trucul de a pune smartphone-ul într-o pungă de orez pentru a-l salva de la deteriorarea apei, probabil știți că acest lucru funcționează deoarece orezul absoarbe umiditatea. Acest truc funcţionează şi în cazul hainelor, orezul putând absorbi umiditatea din dulapul tău. Astfel, hainele nu vor mai căpăta acel miros urât. 

Iată ce trebuie să faceţi: 

Ai nevoi de o cană de orez (orezul alb funcționează cel mai bine), puțin ulei esențial, un bol, o bucată de pânză și o bandă elastică. Se amestecă orezul cu 15- 20 de picături de ulei esenţial într-un bol. Luați o bucată de pânză și acoperiți vasul cu ea. Apoi, folosiți o bandă elastică pentru a ține țesătura. Plasați vasul cu orez undeva în dulapul cu haine. Înlocuiţi vasul după o lună.

Dacă ați folosit orez brun în loc de orez alb, ar trebui să îl înlocuiți înainte, deoarece orezul brun se strică mai repede decât omologul dvs. alb.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel