Punerea sub acuzare a lui Trump. Chirieac: SUA, mesaj confuz. Dacă America e slabă, noi vom avea probleme GRAVE
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situația politică din SUA, astăzi având loc a doua procedură de punere sub acuzare a lui Donald Trump. 

Mai sunt doar 7 zile până în momentul în care Donald Trump nu va mai fi preşedinte. Dacă articolul de punere a sa sub acuzare ajunge în Senat după 20 ianuarie, în acel moment democraţii vor avea majoritatea şi Senatul deschide procesul organizând, ulterior, un vot în urma căruia Donald Trump va fi condamnat sau acuzat. Este nevoie de 67 de voturi din partea senatorilor americani ca el să fie găsit vinovat.

Dacă este găsit vinovat, se organizează un al doilea vot în urma căruia Donald Trump va rămâne fără dreptul de a candida vreodată pentru o funcţie publică şi îşi poate pierde din beneficiile pe care le are de fost preşedinte. Ceea ce se întâmplă astăzi deschide calea ca Donald Trump să devină posibil primul preşedinte din istoria SUA care este demis prin această procedură.

"Acest demers poate avea ca efect turnarea de gaz pe foc pentru adepţii săi"

"La fel cum a ieşit rău în urma atacului asupra Capitoliului - a fost un demers care i-a făcut foarte mult rău - acest demers împins la extrem cu suspendarea lui, cu demiterea lui - el terminând mandatul peste o săptămână - poate avea ca efect turnarea de gaz pe foc pentru adepţii săi, care nu sunt puţini în SUA. Vorbim de vreo 70 de milioane de persoane în America. Acest gest făcut de Congres nu este ceva care să îi liniştească pe adepţii săi. Era vorba că Joe Biden vine la putere pe 20 ianuarie, vindecând America, toţi împreună. Or, acest gest nu este menit să aducă împăcarea în societatea americană", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Este, în continuare, sigur pe el"

Referitor la discursul susținut de Donald Trump, analistul politic a mai spus: "Donald Trump nu a reuşit să separe funcţia de entertainer de televiziune de cea de preşedinte al SUA. De-a lungul timpului, a avut numeroase discursuri discutabile, odată ce a devenit preşedinte. Mie mi se pare că Donald Trump este, în continuare, sigur pe el. În mod evident, nu s-a împăcat cu rezultatul alegerilor, face gesturi deplasate, aşa cum a fost acela cu manifestaţia de la Capitoliu.

Era foarte simplu să se delimiteze din primul moment, să ceară adepților săi să nu înceapă acea demonstraţie de forţă. Nu a făcut-o! Nu şi-a recunoscut înfrângerea şi nici acum nu o face. Nu va participa la instituirea mandatului lui Joe Biden. Donald Trump va susţine în continuare, şi după 20 ianuarie, că s-au fraudat alegerile. Să nu uităm că, în ianuarie, anul trecut, Donald Trump câştiga alegerile de pe scaunul din Biroul Oval, apoi a venit pandemia şi a pierdut totul.”

"SUA transmite un mesaj confuz"

”Astăzi, în materie de politică externă, SUA transmite un mesaj confuz, categoric! Un mesaj pe care noi, restul lumii occidentale - România o asimilăm cu lumea occidentală acum, suntem parte în toate grupurile importante (UE, NATO şi aşa mai departe) - nu ne dorim o astfel de Americă. Sub nicio formă! Faptul că ei sunt slabi, pe noi ne face profund vulnerabili. Cred că este vremea ca SUA să redevină ceea ce a fost. Dacă America devine slabă, noi toţi, mai ales cei aflaţi la marginea lumii occidentale, vom avea probleme grave", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel