Puneţi ceapa într-un vas cu gheaţă şi suc de lămâie. Rezultatul este neaşteptat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Există câteva trucuri pe care trebuie să le ştiţi atunci când folosiţi ceapa pentru gătit.

Lăsaţi ceapa în apă cu gheaţă şi suc de lămâie

După ce tăiați ceapa, lăsați-o 15 minute într-un bol cu apă cu gheață și câteva picături de suc de lămâie. Datorită gheții, ceapa va fi mai crocantă.

Înmuiați ceapa în apă

Dacă ceapa are o aroma excesiv de puternică, este recomandat să o lăsați într-un bol cu apă pentru câteva minute. Dacă aroma puternică persistă, poate fi reintrodusă în apă rece timp de 10 minute.

Adăugați sare

Introduceţi ceapa într-un bol, adăugaţi o mână de sare, se amestecă și se lasă 10 minute. Apoi, apa fierbinte va fi turnată și lăsată timp de 5 secunde. La final clătiţi cu apă rece. Ceapa se va înmuia şi va fi perfectă pentru gătit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel