Urmărește emisiunea live
Puterea MONDIALĂ care nu a produs NICI 200 de mașini într-o lună
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Producția auto din Marea Britanie a fost oprită brusc în aprilie, scăzând cu 99,7% față de aceeași lună a anului trecut.

Producția auto din Marea Britanie a fost oprită brusc în aprilie, scăzând cu 99,7% față de aceeași lună a anului trecut, conform BBC.

Astfel, britanicii au avut cel mai mic output de la cel de-Al Doilea Război Mondial, transmite Societatea de Producători Auto și Comercianți (SMMT), o organizație a industriei auto. Doar 197 de autovehicule au ieșit pe porțile fabricilor britanice, iar doar 45 dintre acestea au fost vândute pe plan intern.

Produse benefice pentru personalul medical

Totuși, producția din fabricile de mașini nu a încetat complet, fiindcă unii producători au decis să confecționeze 711.495 de unități de echipament personal de protecție pentru personalul medical din linia întâi a luptei cu coronavirusul.

„Fabricile britanice auto au intrat la naftalină în aprilie, acest lucru nu este surprinzător, însă subliniază uriașele provocări pe care le înfruntă industria, ținând cont că veniturile au ajuns practic la 0 în ultima lună”, a spus executivul SMMT, Mike Hawes.

Costuri de 13,9 miliarde euro

Pierderea a 400.000 de mașini care puteau fi produse în mod normal va costa industria auto britanică cu până la 13,9 miliarde de euro.

În aprilie, doar 830 de motoare au fost produse în Marea Britanie, dintre care 781 au fost exportate. Similar cu numărul mașinilor, cifrele motoarelor a scăzut cu 99,5% față de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel