Răceală după VACCINAREA antigripală? Dr. Pleșca, EXPLICAȚIE
Autor: Giorgiana Croitoru pe 29 sep, 11:48 | Sanatate
Exclusiv

Răceală

Prof. dr. Doina Pleșca a explicat de ce unii oameni răcesc după ce se vaccinează antigripal, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

"Cred că ar merita să facem o distincție. Nu toți copiii care răcesc sunt infectați de gripă. Există și se știe că virusul respirator sau rino-virusul sau metapneumovirusul, ca și alte tulpini de coronavirus, pot îmbolnăvi copilul. Dar, dacă ne referim la vaccinul în sine, ar trebui să știm că stimularea imună și dezvoltarea de anticorpi nu e de lungă durată și, cu fiecare lună care trece, cantitatea de anticoropi, apărătorii copilului, se diminuează. Practic, imunitatea este acoperită prin vaccinare nu mai mult de 150 -170 de zile. Acesta este motivul pentru care un copil vaccinat anul trecut este oblogatoriu să fie vaccinat și anul acesta.

Dacă suntem în fața unui copil care nu a fost niciodată vaccinat atunci se recomandă ca acesta să fie vaccinat la minimum patru săptămâni de la prima administrare", a declarat Doina Pleșca, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL

Vezi mai multe în video:

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri