Rădoi şi Mutu, reacţii după ce UEFA a amânat competiţiile: Ar putea fi avantaje sportive pentru noi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mirel Rădoi, selecţionerul României, spune că programarea partidei cu Islanda pentru luna iunie e în avantajul românilor, datorită condiţiilor meteo, iar Adrian Mutu le-a transmis românilor să respecte recomandările autorităţilor.

Marţi 17 martie, UEFA a anunţat ce modificări vor fi făcute în programul competiţiilor sportive. În primul rând EURO a fost mutat, se va disputa pentru prima dată în istoria turneului final într-un an impar. Va avea loc în vara anului 2021, în perioada 11 iunie - 11 iulie. De asemenea, meciurile din barajul Ligii Naţiunilor, din această lună, au fost reprogramate pentru luna iunie.

În urma acestor decizii, Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale a României, a descoperit un avantaj. În luna iunie, în Islanda condiţiile meteo vor fi mai prietenoase decât sunt în luna martie, lucru care i-ar ajuta pe români.

Rădoi: Mesajul este clar

"Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiţi să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi.

Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competiţiile naţionale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua aşa cum preconizează UEFA. Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naţionalei, cât şi pentru toţi suporterii României, din ţară şi din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiţie! Fiţi responsabili şi protejaţi-i pe cei de lângă voi! Hai, România!"

Ce a declarat Mutu

Adrian Mutu, care urma să debuteze pe banca selecţionatei U21, în partida România U21 - Danemarca U21, la data 31 martie, a declarat că, deşi este nerăbdător să vină primul meci, cel mai important lucru în momentul de faţă este ca virusul să fie anihilat. "Este singura decizie care se putea lua. Era imposibil deja să putem juca în această lună, având în vedere ce se întâmplă în lume. Sunt nerăbdător să debutez pe banca echipei naţionale, să ascult din nou imnul pe stadion, de la nivelul gazonului, dar trebuie să mai aştept. Să sperăm că aceste meciuri se vor putea disputa în luna iunie, asta ar însemna că situaţia în ceea ce priveşte sănătatea publică se va ameliora. Cel mai important acum este să ascultăm recomandările autorităţilor. Să dăm dovadă de responsabilitate, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi nouă. Vom avea timp să le facem pe toate", citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel