Radu Banciu, atac la guvernanți: Bătrănii sunt batjocoriți în stradă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În ciuda problemelor cu cu care se confruntă românii în acestă perioadă, singura reacție a guvernanților a fost împotriva deciziei Curții Constituționale de a declara amenzile neconstituționale, a spus Radu Banciu la emisiunea de joi seara.

"Nu te-ai revoltat din nimic și te-ai revoltat că Curtea Constituțională a propriei țări, că ți-a dat ție, persoană fizică peste bot. Asta s-a întâmplat! Ție ți-a luat șunca din fasole! Tu aveai 150 de milioane pe care le făceai mere-pere fără să dai socoteală nimănui și ți le-a luat Curtea Constituțională din farfurie și ți le-a aruncat la gunoi. Este singura ta reacție în toata această perioadă. În rest noi cădem ca spicele, ne îmbolnăvim, suntem tratați după urecehe de medicii din România. Este un cataclism colosal. Bătrănii sunt batjocoriți în stradă. 100.000 de amenzi pentru cei peste 65 de ani. O bătaie de joc la adresa cetățenului care nu are nimic la dispoziție" a declarat Banciu la emisiunea "Lumea lui Banciu" de la B1.

"Singura dată când cei doi, vulpea și motanul aștia de la guvernare au sărit în sus a fost că le-a dat peste bot Curtea Constituțional când ei veniseră cu teza nefăcută. Scriseseră ca unul care urma să ia 2,5 în teză, când ei credeau că-i de 10. Neprecizând nimic. Păi care sunt condițiile? Ăla e ministru de Interne și n-a fost în stare să treacă pe hârtie în atîta timp o ordonață clară, logică. El i-a dat agentului toată puterea...Agentului ală care, vorba lui Vela, avea 6 luni de instruire. Prin modul în care era redactată ordonanța, i-a dat putere agentului cu 6 luni de instruire să traverseze Atlanticului.

Nu se poate! N-ai cum să te duci cu căruța de la Londra până la New York. N-ai cum! Îți trebuie unul priceput în condițiile astea. N-au știut să redacteze. Multiplicau imbecilii ordonanțele alea numai ca să ne deruteze, să bage frica în oamenii. Ei nu făceau nimic pentru economie, pentru nimic. Băgau frica în oameni cu pescuitul, cu vânătoarea...N-a avut timp să redacteze: uite cum iei amenda de 2000, uite cum o iei de 5.000, cum o iei de 10.000 și uite jackpot-ul - cum îți dau eu 20.000!

Am văzut o doamnă avocat foarte bine instruită, care i-a pus la punct, unde explica că nu e constituțională nici o amendă. Proștii nu au menționat nici unde și era dat paragraful, avea trei sferturi de rând, unde se spunea că se dau amenzi și nu era precizat nimic. Au lăsat la mâna șpăgarului din stradă că era condus din spăgarii din spatele lui care știau ce e aia șpagă", a declarat Radu Banciu, la emisiunea de joi seara de la B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel