Radu Banciu, despre ciumă bubonică. Când spune chinezul un caz înseamnă 100.000, rotund
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Radu Banciu
Radu Banciu
Radu Banciu a vorbit în emisiunea "Lumea lui Banciu" despre cazul de ciumă bubonică care a apărut într-o provincie din China.

"Acțiunea se petrece în Mongolia Interioră, care este o provincie din nordul Chinei, încă dezbătută din punct de vedere politic. În această regiune a fost descoperit un caz de cuimă bubonică, adică tot ce poate fi mai rău pe planeta asta. Dacă stăm să ne uitam la termeni, este denumirea unei boli care a făcut cele mai mari ravagii în istoria planetei. Un caz, când spune chinezul un caz înseamnă 100.000, rotund. Deci 100.000 de cazuri în Mongolia Interioară, pentru că un nene, un fel de cioban de-asta Ghiță, a mâncat o marmotă...a prins-o cu un "câne" și a mâncat-o.

Până aici, nimic nou pentru că nu e prima marmotă care se mănâncă în zona respectivă, aia n-au nimic acolo. Marmota, dacă nu stiți este un fel de șobolan mai mare și mai drăgălaș așa, dar carnea trebuie să fie cam aceeași cu cea a șobolanului. Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost considerat un caz suspect. Să sperăm totuși că sunt un pic mai alertați chinezii, că așa a fost și cu coronavirusul. Am citit că coronavirusul ar fi apărut prin 2013 în China, însă fiind considerat un  virus de laborator...Le-a scăpat 6 ani mai tărziu din laborator...Nu e o surpriză să aflăm că era în laborator în urmă cu aproape 7 ani înainte de a izbucni și a dat lumea peste cap...", a spus Radu Banciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel