Radu Banciu, despre numărul de infectări cu coronavirus: O catastrofă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Radu Banciu: Suntem, în momentul de față, cea mai lovită țară de acest coronavirus
Radu Banciu: Suntem, în momentul de față, cea mai lovită țară de acest coronavirus
Situația în România e tot mai gravă din cauza epidemiei de coronavirus și, în loc să se discute despre măsuri și o eventuală revenire la starea de urgență, nimeni nu știe nimic, oamenii și-au pierdut răbdarea și se vorbește mai mult despre relaxare, a remarcat Radu Banciu în emisiunea de joi seara.

„Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi,  la Târgu Jiu, probabil lângă bustul lui Sergiu Nicolaescu, că Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare pentru 1 iulie, adică pentru săptămâna viitoare, și că, dacă vor fi restricții, acestea vor fi doar așa, punctuale.

Înțeleg că azi, 25 iunie, a fost a treia zi. 11 aprilie a fost ziua în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contaminare cu coronavirus în România, peste 500. Apoi 22 aprilie, iar a treia zi este aceasta, de 25 iunie. Ce măsuri de relaxare? Despre ce vorbești?

Trăgeam un semnal de alarmă uluitor zilele trecute. Iată că am avut, ca de obicei, dreptate. Nici poveste de relaxare. Suntem, în momentul de față, cea mai lovită țară de acest coronavirus, chiar dacă, sigur, modul în care se transmite virusul nu este cel mai alarmant cu putință, în sensul în care nu se deplasează în masă. El practic lovește pe grupuri. 

Am văzut și o analiză internațională pe tema asta, de la Organizația Mondială a Sănătății. Adică virusul nu lovește ca ciuma: adică ieși pe stradă și toți de pe stradă cad ca spicele. 

Încă nu e așa, dar să vorbești relaxat, când în România s-au umplut toate paturile de spitale, când nu știe stânga ce face dreapta. Dumnezeule! Orban a zis azi ”stați liniștiți, carantina și izolarea, chiar dacă CCR a spus altceva, sunt constituționale că așa vrea mușchiul meu!”. A interpretat el că nimeni nu știe, nici Curtea, nici el, nici medicii, nici Tătaru, nimeni nu știe nimic... 

...Azi nu ne mai vorbește nimeni, oamenii au luat-o razna, nimeni nu mai are răbdare, s-au plictisit oamenii să mai aștepte. Au ieșit pe stradă, e o debandadă totală. Măștile astea nu-s purtate de oameni.

Masca se poartă ca să-l protejezi pe celălalt și tocmai de asta românii nu o poartă, pentru că nu sunt interesați de cel de lângă ei. E o catastrofă! În ritmul ăsta se va ajunge la 700-800 de cazuri pe zi cât de curând și atunci nu știu ce se va întâmpla. Deocamdată nu se vorbește nici măcar pe surse de posibilitatea reizolării, adică să ne întoarcem în starea de urgență absolută. În alte țări, aceste măsuri sunt pe cale să fie luate. Ăia nu stau la discuții populiste și recarantinează zone întregi”, a afirmat Radu Banciu la emisiunea de la B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel