Radu Banciu: Haosul e total, incertitudinea - permanentă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Radu Banciu a susținut, în ediția Lumea lui Banciu, că în România e un haos total deoarece nici acum, în pragul trecerii la starea de alertă, nu știm concret ce anume înseamnă aceasta.

„O zi dezamăgitoare pentru noi, o zi în care am avut impresia că am rulat în gol. Pe 13 martie aflam că ne pregătim de starea de urgență. Lumea sportului se oprea atunci peste tot în Europa. Eram informați la TV că vine ce n-am mai văzut nici noi, și nici Parisul, adică o stare de urgență nemaintâlnită în ultimii 20 de ani. Azi, două luni mai târziu, suntem în aceeași confuzie. În întrebam azi dacă cineva știe pe cineva bonav de coronavirus. Nimeni nu are cunoștință de nimeni din antrajul cât de cât apropiat care să aibă această boală...

...Colac peste pupăză, vine un weekend de vid legislativ în care nu operează nimic. Asta dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis va prelungi starea de urgență până luni sau va face precizări care să ne scoată la liman. Haosul e total, incertitudinea - permanentă. Nici autoritățile măcar nu au o poziție clară.

Nu există o opinie clară, nu ți se poate răspunde la nicio întrebare, ceea ce duce, paradoxal, la o concluzie clară: autoritățile își doresc această incertitudine. Ea e creată de incapacitatea lor de a da un răspuns, de a se aduna, de a forma o stare pe care să o poată livra cetățenilor. E lipsa lor de responsabilitate pe undeva. Restul sunt cuvinte.

Pentru români nu au făcut nimic, lucru evident pentru toată lumea. Dar nici măcar teoretic, pe hârtie. Încă puțin și intrăm în necunoscuta stare de alertă și nimeni nu a putut să ne spună azi nimic. Nici ce vom face în weekend, nici de luni încolo, nici care va fi cuantumul amenzilor. Despescu (secretar de stat în Ministerul de Interne) mai devreme bătea câmpii. Autoritățile bâjbâie și mâine e ultima zi", a spus Radu Banciu, miercuri seara la B1 Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel