Radu Banciu: Întoarcerea românilor în case, improbabilă, în luna celor mai multe plecări în vacanță
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Radu Banciu a comentat anunțul  premierului Ludovic Orban, potrivit căruia autoritățile ar putea introduce obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile publice deschise.

”A văzut Ludovic Orban că această măsură a fost luată în Belgia și s-a gândit că poate n-ar fi rău să o aplice și la noi, având în vedere că e o măsură modestă, fără mare implicare, care nu poate să-i urce lumea în cap, o chestie din asta lejeră pe care, teoretic, chiar el ar putea să o pună în aplicare, nu necesită prea mare efort. Evident că întoarcerea românilor în case într-o perioadă în care vine luna celor mai multe plecări în vacanță este improbabilă în România, deși nivelul stării de alertă și de urgență, la un loc, au fost depășite în această perioadă, când greu ne putem imagina să mai vină o zi fără o mie de cazuri de contaminare”, a comentat Radu Banciu, luni seara  la B1.

”În primul rând, nu poartă nimeni. În al doilea rând, este necontrolabil, cum nu ați reușit să controlați nici în mijloacele de transport în comun, unde nu este nimeni care să controleze, iar controlorii, când se urcă, stau cu masca pe bărbie și controlează doar biletul. (...) Mijloacele de transport trebuiau să fie gratuite în această perioadă. Portul măștii trebuia să fie obligatoriu, nu biletul”, a mai spus Radu Banciu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că autoritățile analizează mai multe propuneri de inițiative pentru a limita și preveni răspândirea COVID-19, printre acestea fiind și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel