Radu Banciu, ironii la prima ctitorie a Epocii de Aur II
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Radu Banciu a avut un comentariu ironic la adresa inagurării Magistralei de metrou M5, care a fost pusă oficial în funcțiune  în prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban.

 „Acest 15 septembrie, pe care noi altădată îl celebram cu reîntoarcerea elevilor pe băncile școlii, ne-a adus astăzi prima ctitorie a Epocii de Aur II, această epocă ca o robinsonadă, cum se spunea la Fotbal, minut cu minut – 95% un calvar PSD, 5% contribuția PNL, să zicem așa rotund, nu ne ține nimeni socoteala la aceste calcule.

Deci după 30 de ani de muncă – s-a spus eronat, astăzi, pe la televizor că inaugurarea Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor a durat 11 ani. Nu, e fals! A durat 30 de ani. Vă reamintesc că primele lucrări au început în 1990, chiar dacă atunci nu era o prioritate absolută. Se vorbea de metroul care va ajunge la Otopeni, metroul, nu trenul. S-au săpat și acolo primele găuri, au venit turcii ăia, au pierdut ăia, au venit alții, niște japonezi, au pierdut și ăia, până la urmă s-au închis lucrările. Statul reușise să fure destul și avea la un moment dat și alte priorități.

A început licitațiile pentru autostrăzi, pentru drumuri expres șamd, dar să nu uităm că metroul Drumul Taberei – nici asta nu s-ar putea spune, noi nu suntem născuți nici după ultima și nici după penultima ploaie – practic Studiile de Fezabilitate și de Pre-Fezabilitate le-a făcut nea Nicu`, iar primele lucrări au început în 1990.

Ei, bine, sigur că ulterior, fiind un haos în România și banii s-au luat atunci repede, și ăia au fugit cu ei, cu adevărat s-a intrat să spunem în ultima linie dreaptă, sau așa credeam noi, acum 11 ani”, a declarat Radu Banciu, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel