Urmărește emisiunea live
Radu Oprea: Ce se ascunde în spatele procedurii de deficit excesiv
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Deficitul bugetar a explodat in ultimele două luni ale anului 2019, ajungând la un estimat de 4,6% din PIB, metodologia cash (utilizată de FMI, presupune numărarea plăților efective), transmite Radu Oprea (PSD).

"Florin Cîțu, ministrul finanţelor publice, trebuia să-și împlinească profeția că doar nu strigase degeaba că PSD greșește când obține creștere economică trei ani consecutivi și, culmea, cu o redistribuire corectă a veniturilor în societate prin mărirea pensiilor și salariilor. Pentru un libertarian precum Câțu așa ceva este nepermis. Zeul Profit ar fi fost supărat.

Prin semnarea TFUE ne-am angajat pe drumul spre moneda EURO, ceea ce înseamnă că trebuie să avem o economie stabilă reflectată in datele macroeconomice și cele mai cunoscute au devenit deja deficitul bugetar și ponderea datoriei din PIB. PSD, prin modelul economic propus wedgeledgrowth, a reușit să mențină sub 3% deficitul bugetar și să scadă ponderea datoriei din PIB, stimulând totodată economia pentru a avea creștere economică, implicit creșterea PIB", a scris Radu Oprea pe pagina sa de Facebook.

Ce va urma

"În luna martie, odată cu publicarea cifrelor de către Comisia UE (metodologia ESA, cuprinde și plățile angajate), se va declanșa procedura de deficit excesiv pentru a corecta devierea și a reveni sub 3% deficit bugetar.

Guvernul va trebui să prezinte un plan de măsuri pentru a indeplini acest obiectiv. Opinia publică va fi intoxicată până atunci că urmare a 'grelei moșteniri' nu sunt bani suficienți. Și primele măsuri de AUSTERITATE vor fi luate. Pensiile nu vor mai crește conform legii cu 40%, iar salariile vor fi inghețate pentru toată societatea românescă. Și pentru a realiza venituri suplimentare vor deveni obligatorii privatizările Hidroelectrica, CEC și altele. Privatizarea sănătății a început deja.

Acesta era planul inițial pentru care deficitul bugetar a trebuit să explodeze în ultimele două luni ale anului 2019", potrivit lui Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel