Radu Tudor, fotografia zilei: Aşa ceva nu am vazut în ultimii 30 de ani în Bucureşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor
Radu Tudor a publicat o fotografie făcută în Bucureşti.

Jurnalistul Radu Tudor a publicat o fotografie făcută într-un parc din "Noul Bucureşti" condus de Nicuşor Dan. O imagine despre care se plâng toţi cei care obişnuiau să se plimbe sau să iasă cu copiii în parcurile Capitalei: cu iarba de un metru înălţime, cu bălării crescute prin asfalt sau printre pavele, cu bănci care nu se mai văd din mărăcini. 

"Atâtea bălării intr-un parc bucurestean nu am vazut in ultimii 30 de ani", a scris Radu Tudor pe Facebook. 

 

Citeşte şi: Radu Tudor, marcat de copiii din Afganistan: Foarte greu am uitat! Le ofeream o bomboană și nu ştiau ce să facă cu ea

 

Radu Tudor a rememorat perioada în care s-a aflat în Afganistan alături de militarii români. Jurnalistul a fost marcat de copiii afgani.

"În anul 2003, am avut privilegiul ca împreună cu alţi colegi jurnalişti să facem parte din primele contingente care se deplasau în Afganistan. Totul a fost apăsător, impresionant, emoţionant. Am venit cu toţii obosiţi şi răvăşiţi de ce am văzut acolo. Am participat la câteva misiuni, într-un context şi un areal care ne erau complet ostile şi străine. Dincolo de faptul că ne-a aşteptat o temperatură de 49 de grade care, a doua zi, devenea de 55 de grade. Am văzut ororile războiului... Militarii noştri au fost pur şi simplu nişte eroi pentru că nu există niciun fel de condiţie logistică pentru amplasarea unui contingent românesc acolo.

Duşurile erau la comun, pe nişte pavele din lemn improvizate. Militarii români îşi spălau singuri, la maşinile de spălat aduse cu avionul din România. Bocancii nu erau adaptaţi, transportoarele blindate nu aveau aer condiţionat. Am participat la o astfel de misiune, de la Kandahar până într-un sat apropiat, la vreo 50 de kilometri. Să deplasezi, la 55 de grade, într-un transportor blindat, 4 persoane, fără aer condiţionat este o chestiune de testare a capacității tale şi a rezistenţei tale. Noi am stat acolo câteva zile și am plecat absolut impresionaţi, dar militarii noştri au făcut lucrul acesta timp de 19 ani", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel