Radu Tudor: În sfârșit, s-a aflat o informație-cheie despre boala COVID-19
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor
„În sfârșit s-a aflat o informație cheie despre boala COVID19”, transmite Radu Tudor. 

Radu Tudor face referire la un studiu realizat de spitalul milanez San Raffaele şi de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian.

Anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin 8 luni de la infecţie în majoritatea cazurilor, asigură un studiu realizat de spitalul milanez San Raffaele şi de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, relatează EFE.

Pe baza a 162 de pacienţi testaţi pozitiv la SARS-CoV-2 cu simptome diferite, studiul conchide că anticorpii rămân în organism timp de 8 luni, indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa unor patologii prealabile.

Primele mostre de sânge prelevate au corespuns perioadei martie-aprilie 2020, în timp ce ultimele au fost realizate în noiembrie.

"După opt luni de la diagnostic doar trei pacienţi nu au mai răspuns pozitiv la testul de anticorpi", au explicat ISS şi spitalul San Raffaele într-un comunicat.

Coronavirus. O nouă zi cu peste 100 de decese

În ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate 1.156 de cazuri noi COVID-19 și s-au înregistrat 101 decese. În secțiile de Terapie Intensivă sunt în continuare sub o mie de pacienți.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 329 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 29.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.05.2021 (10:00) – 11.05.2021 (10:00) au fost raportate 101 decese (54 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel