Raed Arafat le va duce MĂRȚIȘOARE colegelor sale de 1 martie. "Distanțarea și tot trebuie păstrate"
Autor: Doinița Manic pe 26 feb, 16:30 | Sanatate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală, dar să respecte distanțarea socială.

Raed Arafat a amintit că și ministrul Educației este de acord ca elevii să ducă mărțișoare și flori la școală.

"Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori și mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Raed Arafat la Digi Fm.

Șeful DSU a precizat chiar că și el va duce colegelor mărțișoare. Reamintim că un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor a interzis „schimbul de obiecte personale”. Inițial s-a înțeles că în această categorie intră și florile și mărțișoarele oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie, dar ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat ulterior că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind „un simbol”, nu un „obiect personal”.

VEZI ȘI: Florile și mărțișoarele, interzise în școli?! Cîmpeanu: Nu sunt obiecte personale, e un punct de vedere oficial!

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri