Parlamentul îi dă puteri SPORITE lui Arafat: Intervenție de URGENȚĂ în situații de risc
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a pregătit un proiect de lege care să ușureze achizițiile de materiale sanitare în cazurile în care sănătatea publică este în pericol. 

Astfel, Ion Mocioalcă, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a transmis un comunicat de presă în care se precizează:

”Domnul secretar de stat Raed Arafat a răspuns invitației transmise și a prezentat în cadrul ședinței de astăzi, 10 martie, a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională principalele elemente de actualitate la nivel național în privința situației provocate de noul coronavirus COVID-19.

Având în vedere necesitatea de a evita răspândirea infecției cu COVID-19, subliniem importanța aplicării măsurilor dispuse și a informării din surse oficiale, precum și obligativitatea respectării procedurilor impuse de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului pe teritoriul național.

De asemenea, luând în considerare evoluția acestui risc la adresa populației, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și Comisia pentru sănătate și familie au dezbătut astăzi cu prioritate proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, votând în unanimitate un raport comun de adoptare. Proiectul a fost amendat astfel încât secretarul de stat - șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI să poată dispune cu celeritate, pentru situațiile cu risc iminent pentru sănătatea publică orice măsuri necesare pentru prevenirea și combatarea efectelor unei situații de risc pentru sănătatea publică (zone de caratină, restricții temporare de circulație, măsuri de evacuare). Totodată, a fost prevăzută scutirea de taxe vamale a categoriilor de produse achiziționate pentru stocuri de urgență medicală, de strictă necesitate. Proiectul de Lege urmează să fie votat în procedură de urgență în cadrul ședinței în Plen, camera Deputaților fiind cameră decizională.” se arată în documentul Comisiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel