Rafila, detaliu EXPLOZIV cu recordurile la ATI. Mesaj pentru Ludovic Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre recordurile de pacienți care ajung la Terapie Intensivă, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"E foarte probabil să se ajungă la capacitatea maximă la ATI, dacă aceste salturi în numărul de cazuri înregistrate, salturi săptămânale. Noi acum ne găsim la 700 sau 720 de cazuri care sunt, dacă vreți, răsunetul săptămânii în care aveam între 3000 - 3500 de cazuri.

Deci săptămâna viitoare va fi răsunetul acestei săptămâni, când avem 4000 sau peste 4000 de cazuri, ceea ce înseamnă că din nou, va exista un salt și în secțiile ATI. Până unde vor merge aceste lucruri, dacă vom reuși să oprim creșterea... în auzeam astăzi  pe premierul Orban care dădea un interval de 7 -10 zile până ce trendul acesta crescător se va opri.

Eu sper din tot sufletul să se întâmple acest lucru, îl sprijin cu drag în orice fel de demers, cu responsabilitate, care ar putea să contribuie la stoparea acestui trend, pentru că aici nu mai discutăm de opțiuni politice, ci despre un interes public major. Trebuie toți să servim acestui interes major!", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel