Rafila ia în calcul anticipatele. „Percepția publică este în schimbare în favoarea PSD”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Alexandru Rafila, a spus că varianta alegerilor anticipate se poate lua în calcul, în timp ce coaliția guvernamentală trece printr-o criză de proporții.

Partidul Social Democrat îl propune premier pe Alexandru Rafila, confirmă el: „Da, a fost o propunere”. Totuși, când vine vorba de formarea unui guvern cu partidul AUR, Rafila a transmis, la Digi 24: „Nu, nu se pune problema așa. Trebuie să ajungem întâi în situația în care PSD să fie invitat de către președinte să încerce să facă un guvern. Nu e vorba despre așa ceva în acest moment”.

Varianta alegerilor anticipate, tot mai probabilă

„Mai există o variantă, varianta alegerilor anticipate. Opinia noastră este că percepția publică este în schimbare în favoarea Partidului Social Democrat și probabil că dacă actuala structură de putere nu mai corespunde votului dat în luna decembrie, ar trebui organizate astfel de alegeri”, a adăugat deputatul.

Din această criză politică nu se știe dacă PSD câștigă, dar „cu siguranță nu pierde”, mai spune Rafila. „Pierde România prin această inconsecvență și neseriozitate mai ales în gestionarea sănătății”, continuă el.

Se pot organiza alegerile anticipate în contextul epidemiologic actual?

„Este un proces care durează, (...) nu ne hotărâm azi și le facem mâine. Durează un anumit timp. Din punct de vedere legal, durează câteva luni. În primul rând trebuie să ajungi în situația în care președintele să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel