Rafila, după bilanțul RECORD: E singura soluție!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, a reacționat după cel mai recent bilanț anunțat de autorități: 614 noi cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore. 

Joi, 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de infectări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore: 614 persoane.

Avertismentul lui Rafila

După transmiterea bilanțului, Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat la Realitatea Plus că „trebuie să convingem oamenii de importanța responsabilității individuale. E singura soluție. În două-trei săptămâni putem putem inversa trendul CoVID-19, dacă începem să respectăm din nou măsurile. Au fost cam 1.600 de persoane care s-au externat când erau pozitive la virus. Sper că aceștia se vor izola la domiciliu și vor fi responsabili”.

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că „ne apropiem de un număr important de circa 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce înseamnă extrem de mult la nivelul populației României. Mai avem până când 60-70% din cetățeni vor fi trecut prin virus, ca să putem vorbi de imunizare în masa. Trebuie să evităm să ne îmbolnăvim în perioada aceasta”.

„Această creștere duce la suprapopularea paturilor de la terapie intensivă, asta în condițiile în care un pacient de la ATI stă internat în medie șase săptămâni”, a încheiat Președintele Societății Române de Microbiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel