Rafila, reacție FULGER după campania de renunțare la mască. Semnal de ALARMĂ. "Să fii la modă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre clipul video care a făcut înconjurul internetului și care îndeamnă oamenii să renunțe la masca de protecție. 

"E un mesaj subversiv, are și o finalitate, pierderea controlului în zona de sănătate publică. Cred că avem de lucrat la construirea unor mesaje care să ajungă la oameni, care trebuie să înțeleagă că ei sunt parte din controlul acestei boli. Este genul de mesaj care face propagandă unui tip de mesaj, să fii la modă fără mască. În spatele acestui mesaj este și ruperea de generații", a  declarat Alexandru Rafila, în direct la B1 TV. 

"Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de Terapie Intensivă"

"Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari. Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de Terapie Intensivă. Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată. Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol", a completat el. 

Citește și: Roman a explodat în direct: Sunt șocat. Plângere la ANCOM și MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel