Rafila: Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS),  susține că, în România, trebuie să se ajungă la 100.000 de administrări de doze de vaccin pe zi.

Alexandru Rafila susține că în România trebuie să se ajungă la 100.000 de administrări de doze de vaccin pe zi, ca să se poată atinge, până spre sfârșitul lunii septembrie, obiectivul de imunizare a 60-70% din populație.

Potrivit lui Rafila, cele 100.000 de vaccinări pe zi ar include și persoane care fac prima doză, dar și persoane care au ajuns la a doua doză.

„Noi avem peste 6 milioane de prioritari, cei din categoria a treia sunt mai puțini deja decât cei de categoria a doua și depinde foarte mult aderența la vaccinare de informațiile pe care le pot accesa și, atenție, nu numai pe internet. Mediul rural și în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare și se adresează autorităților locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie și ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare și de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a spus, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel