Rafila: Va începe să CREASCĂ din nou. NU VOM SCĂPA de acest virus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Alexandru Rafila  Foto: Crișan Andreescu
Alexandru Rafila Foto: Crișan Andreescu
Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre ce va fi pe teritoriul țării noastre, în contextul pandemiei de COVID-19. Cum va evolua epidemia în România și la ce să ne așteptăm în lunile care urmează. 

”Eu cred că, la un moment dat, numărul de cazuri va începe să crească din nou, din cauza incapacității de intervenție în zona sănătății publice. Măsurile de identificare a persoanelor infectate, a contacților lor trebuie să crească puțin. Oricum o să asistăm la creșterea numărului de cazuri în secțiile de Terapie Intensivă și a deceselor, să sperăm că vor fi cât mai puține, dar aceste tendințe se observă peste tot.”  a spus Alexandru Rafila, la Digi24. 

”Rămâne de văzut dacă, după alegeri, măsurile pe care le vor lua autoritățile vor fi foarte stricte, mă refer la cele legate de funcționarea economiei, a societății, și atunci probabil că se va ajunge și la o scădere a numărului de cazuri, dar rămâne să vedem ce fel de strategie aplică sau dacă aplică vreo strategie. Dacă acest trend crescător și suprasolicitarea spitalelor va continua, probabil că vor lua astfel de măsuri” a subliniat Alexandru Rafila. 

Probabil că se va opri creșterea până la sfârșitul anului, dar e posibil ca, după o perioadă de măsuri stricte, care va duce, în mod evident la scăderea cazurilor, spre primăvară, dacă nu o să reușim să administrăm suficient de mult vaccin, mai ales la categoriile la risc, să asistăm la o creștere începând, probabil, cu luna februarie. Situația nu se rezolvă decât într-un an de zile, dacă vom avea acces la vaccin, dacă vom fi în stare să ne organizăm suficient de bine pentru administrarea vaccinului”. a continuat specialistul. 

Reprezentantul României la OMS a mai precizat că ”durata protecției vaccinului poate fi doar estimată, nu putem știi cât vor oferi protecție, probabil că va fi limitată și vom intra într-o logică a vaccinării antigripale. De acest virus nu vom scăpa, nimeni nu a crezut vreodată, noi am reușit să eradicăm o singură boală, variola.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel