Rafturile cu făină, zahăr și ulei, golite de teama coronavirusului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sătenii din Borșa, județul Maramureș, golesc magazinele de făină, zahăr și ulei, de teama coronavirusului.  

Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că în localitate au sosit din Italia 50 de persoane. Acestea au fost plasate în carantină acasă timp pe 14 zile.

„Au venit acasă din Italia, dar nu într-un număr impresionant, am identificat în jur de 50 de persoane, nu mai multe ca de obicei. Din acestea, jumătate sunt din zona unde au fost cazuri mai multe de coronavirus, restul din Treviso și Bolzano, unde nu au fost probleme. Toate persoanele sunt plasate în carantină la domiciliu pe 14 zile, sunt monitorizate de medici, nu au apărut simptome. Dar am constatat puțină agitație la centrele comerciale, cumpără locuitorii mai în vârstă făină, zahăr și ulei, se gândesc că dacă cumva se întâmplă ceva. Este vorba de persoane în vârstă care au trecut prin perioade de foamete în anii '50", a spus acesta.

Potrivit lui Sorin Timiș, în Borșa a fost amenajat și un spațiu într-o clădire a spitalului din oraș unde pot fi găzduite în carantină, în cazul în care situația o va impune, 45 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel