Raiul pe Pământ. Banpotoc, un sat din Hunedoara, GRĂDINĂ de poveste: A fost gândită și creată de Giovanni Salvatelli
Autor: Florin Răvdan pe 06 iul, 10:54 | Travel

Banpotoc, un sat din Hunedoara, adăposteşte o grădină uimitoare. Turiştii sunt fermecaţi de îndată. 

"Grădina din satul Banpotoc de pe Valea Mureşului a fost gândită și creată de Giovanni Salvatelli, un om de afaceri italian. De loc din zona Civitanova Marche, o zonă cu dealuri din centrul Italiei, Giovanni Salvatelli a fost vrăjit iremediabil de acest loc transformând cele patru hectare într-o atracţie turistică, la 18 km de Deva, 26 km de Hunedoara, 112 de km de Lugoj și 160 de km de Timișoara.", se arată într-o postare pe Facebook. 

Iar fotografiile sunt uimitoare.

„I giardini di Zoe” este proprietatea unui italian îndrăgostit de grădinărit. După mai bine de un deceniu de amenajări, bărbatul a reuşit să aducă o parte din Italia în sătucul hunedorean.

Grădina aristocrată inspiră eleganţă şi este de un bun gust desăvârşit. Proprietatea lui Giovanni Salvatelli de la Banpotoc este un imens puzzele înflorat: „A luat naştere ca şi un joc şi s-a jucat în fiecare zi. Şi-a dorit să rămână ceva generaţiilor următoare, inclusiv nepoatei lui care are 6 ani, motiv pentru care a numit această proprietate „I giardini di Zoe”, explică administratorul Ramona Morar pentru replicahd.ro

Te-ar putea interesa și ....
Travel Vezi toate articolele
Crossuri parteneri