Raliul Maramureşului revine după o pauză de 14 ani. 120 de echipaje, deja înscrise
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Devon Rockola - Pexels
Foto: Devon Rockola - Pexels
Proiecte importante care privesc dezvoltarea turismului în judeţul Maramureş, susţinerea sportului şi a activităţilor sportive pentru maramureşeni, precum şi organizarea proiectului "Raliul Maramureşului" au fost aprobate în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Maramureş de astăzi.

Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, a declarat în cadrul conferinţei de presă: "Am aprobat acordul de colaborare cu asociaţia europeană Open Up to Europe pentru promovarea judeţului Maramureş ca destinaţie turistică europeană. Alocăm cofinanţarea pentru acest proiect în valoare de 90,75 mii lei. Este un proiect benefic, un proiect care va pune Maramureşul pe harta turistică internaţională, având în vedere faptul că vom fi, alături de alte regiuni, consideraţi destinaţie turistică europeană.

În ceea ce priveşte dezvoltarea şi susţinerea sportului în judeţul Maramureş, adoptăm Hotărârea care prevede împărţirea pe destinaţii a sumei de 4 milioane de lei alocată în bugetul pentru anul 2021 sportului. Astfel, pentru sportul de prim eşalon avem suma de 3,2 milioane de lei, iar suma de 800 de mii de lei pentru ghid de finanţare, pe care deja îl avem publicat pe site, iar organizaţiile sportive vor putea depune aplicaţii de finanţare.

Am propus ca la rectificarea bugetară să suplimentăm sumele pentru ghid, cei 800 de mii de lei să ajungă la 1,2-1,3 milioane de lei, astfel încât să acopere toate ramurile sportive, pentru că sunt foarte multe ramuri sportive care produc performanţă în judeţul Maramureş şi care au nevoie de susţinere financiară. Avem maramureşeni care sunt campioni mondiali la diverse sporturi şi care trebuie sprijiniţi în competiţiile pe care le au pentru că fac cinste Maramureşului şi României.

Un alt proiect extrem de important pe ordinea de zi de astăzi îl reprezintă organizarea proiectului "Raliul Maramureşului, etapa a IV-a în Campionatul Naţional de Raliuri, 2021". În acest sens, am aprobat un acord de parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv XPO Racing, astfel încât să poată fi organizat acest eveniment în perioada 28-30 mai 2021. Este o oportunitate importantă, pe care trebuie să o valorificăm şi sunt sigur că această competiţie va fi organizată în Maramureş şi în anii următori.

Sunt deja înscrise 120 de echipaje care vor da startul în Maramureş la a patra etapă din Campionatul Naţional de Raliu. Acest proiect este extrem de benefic pentru turismul maramureşean, dar şi pentru industria HoReCa, pe care dorim să o sprijinim în perioada următoare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel