Raluca Turcan, despre sporurile bugetarilor: Nimeni nu şi-a propus să le desfiinţeze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, susține că guvernanții nu și-au propus să desființeze sporurile salariale acordate bugetarilor.

"Aş vrea să demontez un fake news care se propagă în ultimele ore. Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor. Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate. Unul este acela pentru categorii de muncă speciale care necesită sporuri şi un alt principiu este acela al motivării.", a declarat Raluca Turcan, în timpul unei vizite de lucru la Constanța.

Ea a adăugat că ar trebui să se ţină cont mai mult de partea de salarizare decât de cea de sporuri, atunci când cineva îşi negociază un venit.

"Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit, inclusiv în sistemul public, să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic inclusiv un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venitul, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare, cu sporurile", a declarat Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru la Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel