Ramona Ivan, despre PNRR: Pentru România și factorul timp este foarte important
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale, CEC Bank, a vorbit despre PNRR și perioada dificilă în contextul pandemiei.

„Aș încerca să dau o tentă oarecum optimistă. Ca și absorție, poate că n-am stat rău. Într-adevăr, ne-a prins anul trecut într-o perioadă în care erau multe proiecte contractate și ar fi trebuit să se implementeze, însă situația sanitară a făcut ca acest lucru să nu meargă în ritmul dorit. Avem acum PNRR. Considerăm că, la nivelul CEC Banck, am fost întrebați, consultați și ne vedem parte a mediului de afaceri. Cred că în astfel de momente trebuie să alegem proiectele care știm că au șanse mari să se facă și să aducă și plusvaloare. Dacă vorbim de absorbție, este bine să vedem și efectele pe care le-a adus, nu neapărat proiecte și să consumăm banii doar ca să fie consumați. Important e să se facă ce trebuie cu acești bani”, a spus Ramona Ivan.

„Pentru PNRR, timpul e foarte scurt. Și atunci e puțin timp pentru a inventa roata, de aceea trebuie să se meargă pe soluțiile pe care le-am văzut că se pot face și care au avut un anumit succes. (...) Ne dorim o Românie cât mai verde, cât mai eficientă cu tot ce ține de zona aceasta. Sunt gândite și astfel de proiecte și măsuri”, a precizat Ramona Ivan. 

„Pentru România și factorul timp este foarte important”, a subliniat Ramona Ivan.

„Trebuie să avem un ton de bine pentru că altfel nu ne permitem. Din păcate, ce am trăit cu toții, ca mediu de afaceri, companii, și ca persoane până la urmă, ne-a arătat că trebuie să găsim soluții într-o perioadă deloc ușoară și care nu se termină imediat, în ciuda tuturor măsurilor. Știm că sunt sectoare foarte afectate și noi ne-am aplecat, începând cu anul trecut, asupra lor, atât prin măsuri imediate pe care le-am luat la nivel de bancă, cât și prin a face parte din măsuri luate la nivel guvernamental. Multe companii au solicitat amânări la plată, multe persoane fizice. Sunt sectoare foarte lovite, care trebuie să fie susținute”, a explicat Ramona Ivan. 

„Până se găsesc soluții, noi încercăm să rezolvăm punctual. Nu este deloc simplu. În teorie e simplu să spui că fiecare găsește o variantă în care se reinventează. Acesta este idealul”, a mai zis Ramona Ivan. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Upgrade Romania: INVESTIȚIILE, „COLACUL DE SALVARE” AL ECONOMIEI?”, eveniment organizat de trustul DC Media Group, din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro.

Upgrade Romania – INVESTIȚIILE, “COLACUL DE SALVARE” AL ECONOMIEI?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel