Urmărește emisiunea live
Raport ONU: 17% din producția mondială de alimente e risipită
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Raport ONU: 17% din producția mondială de alimente e risipită  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Raport ONU: 17% din producția mondială de alimente e risipită / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un nou raport al Națiunilor Unite estimează că 17% din alimentele produse la nivel global sunt irosite în fiecare an.

Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite estimează că 17% din alimentele produse la nivel global în fiecare an sunt irosite. Aceasta se ridică la 931 milioane tone metrice (1,03 miliarde tone) de alimente. Deșeurile sunt mult mai multe decât indicaseră rapoartele anterioare, deși comparațiile directe sunt dificile din cauza metodologiilor diferite și a lipsei de date solide din multe țări.

„Măsurarea îmbunătățită poate duce la o gestionare îmbunătățită”, a declarat Brian Roe, cercetător în domeniul deșeurilor alimentare de la Universitatea de Stat din Ohio. 

Majoritatea deșeurilor, aproximativ 61%, provin din gospodării, în timp ce serviciile alimentare reprezintă 26%, iar comercianții reprezintă 13%, a constatat ONU. De asemenea, organizația face eforturi pentru a reduce risipa de alimente la nivel global, iar cercetătorii lucrează la o evaluare a deșeurilor care include alimentele pierdute înainte de a ajunge la consumatori.

Ce s-ar putea face cu deșeurile alimentare?

Autorii notează că raportul urmărește să ofere o imagine mai clară a amplorii unei probleme care a fost dificil de evaluat, în speranța de a stimula guvernele să investească într-o mai bună urmărire.

Deșeurile alimentare au devenit o preocupare din ce în ce mai mare din cauza taxei de mediu asupra producției, inclusiv a terenurilor necesare creșterii culturilor și animalelor și a emisiilor de gaze cu efect de seră produse pe parcurs. Experții spun că urmărirea îmbunătățită a deșeurilor este esențială pentru a găsi modalități de a ușura problema, cum ar fi programele de redirecționare a resturilor necomestibile pentru a le folosi ca hrană pentru animale sau îngrășământ, potrivit ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel