Rareș Bogdan: Nu vom renunța la alegerea în două tururi
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Săptămâna viitoare premierul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asta îi va face pe reprezentanții PSD să depună o moțiune de cenzură, relatează România TV. Există însă discuții și calcule privind necesarul de voturi pentru ca această moțiune să treacă. 

Rareș Bogdan a reacționat în direct la România TV unde a susținut că PNL nu va renunța la alegerea primarilor în două tururi indiferent dacă trece moțiunea de cenzură depusă de PSD. 

”Noi am spus extrem de clar și o repet. Partidul Național Liberal susține alegerea în două tururi. Este oportun pentru România și este o chestiune de legitimitate și de reprezentativitate a alesului local. El va avea mai multe voturi care practic dau mai multă forță în fața comunității și susținem acest lucru. Iar calculele pe care le-au făcut unii sau alții că PNL ar pierde din două tururi de scrutin sunt complet false. PNL câștigă două tururi de scrutin și mult mai important pe lângă faptul că PNL 500-600 de primari în plus, față de cei 1100, este că câștigă România”, a precizat Rareș Bogdan la România TV. 

De ce nu s-a introdus o Ordonanță de Urgență

Întrebat de acuzația lui Victor Ponta prin care se putea alege și varianta ca cele două tururi să fie introduse printr-o Ordonanță și să nu mai existe riscul ca în momentul în care trece moțiunea să pice Guvernul, Rareș Bogdan a precizat: 

”Domnul Ponta nu este expert în ceea ce înseamnă calcule parlamentare și tot ceea ce înseamnă procedură parlamentară. Domnia sa știe o Ordonanță de Urgență pe care Guvernul Orban ar fi dat-o putea fi atacată de Avocatul Poporului la CCR și acest lucru ar fi blocat legea. (...) Asumarea răspunderii este mult mai corectă”, a precizat Rareș Bogdan. 

Alegeri în două tururi

”Mă îndoiesc profund că Guvernul Orban va cădea în Parlament. Nu există o majoritate. Guvernul Orban va rămâne în funcție după moțiune. Prin absurd, 1% Guvenul ar cădea, vă asigur că vom găsi formula prin care revenim cu proiectul de alegeri în două tururi pentru că nu ne oprește nimeni constituțional. Nu vom renunța la alegerea în două tururi și vom respecta Constituția”, a mai spus Rareș Bogdan la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel