Rareș Bogdan, curtat de o televiziune: Era ofertă incredibilă, contract pe trei ani
Autor: Ioan-Radu Gava pe 13 sep, 18:10 | Personalități politice

Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a vorbit despre momentul în care a renunțat la presă pentru a face politică.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost invitat în emisiunea România 9 de la TVR 1 Jurnalistul Ionuț Cristache l-a întrebat pe acesta despre momentul în care a renunțat la presă pentru a face politică:

„Ați plecat din presă acum doi ani, ați plecat la invitația lui Ludovic Orban. Așa a fost?“, a întrebat Ionuț Cristache.

Rareș Bogdan: „Da, la invitația Partidului Național Liberal făcută prin intermediul domnului Orban. În momentul respectiv, PNL a beneficiat de energia mea și de cota mea de încredere aducând spre Partidul Național Liberal undeva între 4 și 5%. Domnul președinte Iohannis, care a venit cu referendumul pentru Constituție, la rândul său, a asigurat, pentru că ne-a adus în trena domniei sale, încă un 3-4%.

Deci, PNL fără Rareș Bogdan și Klaus Iohannis era la 22-23% și nu la 28%. Domnul Orban a uitat asta, iar astăzi Rareș Bogdan e băiatul ăla rău, Klaus Iohannis e băiatul ăla și mai rău ca Rareș Bogdan. În curând o să spună că și Emil Boc e rău, toți suntem răi, iar domnia sa nu.“, a precizat europarlamentarul.

Ionuț Cristache a intervenit:

„Ați plecat din presă și nu cred că a fost un pas ușor...“

Rareș Bogdan: „Deloc, greu, mai ales că aveam o ofertă incredibilă de la o televiziune în momentul respectiv, un contract pe 3 ani. Am ales politica.“

Ionuț Cristache: „Întrebarea mea pe care am pus-o în repetate rânduri e cum se face că toți oamenii care ați fost în jurul lui Ludovic Orban ați ajuns la 180 de grade?“

Rareș Bogdan: „Știți de ce? Florin Cîțu, Florin Roman, Lucian Bode... s-a întâmplat ceva. Ludovic Orban, în momentul în care a ajuns la guvernare ajutat de noi toți, a considerat că poate să conducă singur Guvernul, partidul. Știu că e rușinos și poate niciunul dintre noi nu am fost întrebați atunci când a fost pus un ministru, un secretar de stat, un șef de companie. De exemplu, două procente am pierdut din cauza scandalului la Apele Române. I-am spus că trebuie să renunțăm, era clar că s-au întâmplat niște lucruri nefirești, lucruri care ne vor costa“, a precizat Rareș Bogdan.

Orban: S-au făcut planuri de control al voturilor la congresul PNL. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că s-au făcut presiuni asupra membrilor de partid care îl susţin, unii dintre aceştia fiind daţi afară sau ameninţaţi cu schimbarea din funcţii.

'Cei pe care i-am susţinut în forurile statutare să fie la guvernare se transformă efectiv într-un instrument de presiune, într-un instrument de ameninţare împotriva membrilor PNL care au dreptul normal să exercite funcţii publice pentru că sunt competenţi, pentru că au muncit pentru partid, pentru că au capacitatea de a pune programul de guvernare în funcţie şi ei, în loc să fie judecaţi pentru capacitatea efectivă de a pune programul de guvernare în funcţie, sunt judecaţi dacă sunt cu Cîţu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau sunt puşi sub o presiune permanentă', a spus Ludovic Orban în discursul susţinut în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea (citește mai mult AICI).

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri