Rareş Bogdan, înainte de Congresul PNL: În martie, Orban a spus că dacă va candida Cîţu, va declanşa un război civil în partid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
captură video - arhivă DC NEWS
captură video - arhivă DC NEWS
Rareş Bogdan, primvicepreşedinte PNL, a afirmat joi seară că Ludovic Orban a anunţat încă dinainte ca Florin Cîţu să îşi confirme candidatura la şefia PNL că va porni un "război civil" în partid dacă premierul îl va contracandida. 

"O să fac o dezvăluire. În luna martie, actualul preşedinte al partidului a avut o discuţie cu secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, şi i-a spus că dacă va candida Florin, că la acel moment nu era încă stabilită candidatura, el va declanşa un război civil. După ultimele 4 luni de campanie pot spune că ceea ce părea atunci o declaraţie la nervi s-a întâmplat şi frumosul festival al democraţiei s-a transformat într-un adevărat război civil în PNL", a spus Rareş Bogdan la Antena 3. 

"Robert Sighiartău era apropiat de mine, de Florin Cîţu, şi i-a spus exact aşa: voi declanşa război civil dacă Florin va candida. Eu nu am fost sunat de domnia sa, dar au fost telefoane date către colegii mei înainte de poza celebră din Modrogan, şi nu au fost dintre cele mai elegante. Dar am considerat că este un moment care va trece. Din păcate, ce s-a întâmplat, cu atacurile repetate, ne-a arătat că unii  nu ştiu să piardă", a mai punctat prim-vicepreşedintele PNL. 

"Atacurile la preşedinte, cel mai grav lucru"

"Cel mai grav lucru care s-a întâmplat a fost cel din urmă cu 2-3 săptămâni când actualul preşedinte PNL a început atacurile în cascadă la preşedintele României, cel care i-a fost partener fidel. Asta a declanşat revoltă în rândul membrilor PNL, în rândurile primarilor noştri. A mai creat, de asemenea, o situaţie complicată şi când se părea că actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor  joacă alături de USR în demersul lor de a da jos Guvernul Cîţu, când avea încercări disperate de a grăbi punerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură. În 31 de ani, niciodată nu a stat Parlamentul deschis vineri seară, dar dl Orban a ţinut registratura deschisă, pentru ca o moţiune împotriva unui Guvern liberal şi a unui premier propus de dânsul să fie înregistrată. Au fost două momente care, pe mine ca liberal, m-au durut foarte mult", a continuat Rareş Bogdan. 

Cine s-a răzgândit şi a trecut în echipa Cîţu 

"Atacul la preşedintele Iohannis a dus ca persoane care nu se aflau lângă Florin Cîţu să treacă automat în echipa premierului. Unul dintre ei, şi poate cel mai cunoscut, este Marcel Vela, fostul ministru de Interne, care în momentul în care a văzut atacurile în cascadă ale lui Ludovic a zis STOP şi că nu poate accepta asta", a concluzionat Rareş Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel