Rareș Bogdan: Vreau să cred încă în buna credință a lui Ludovic Orban. Chestiuni extrem de dureroase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Bogdan a vorbit, sâmbătă dimineața, despre gestul președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, de a lua act la moțiunea de cenzură depusă împotriva formațiunii politice pe care tocmai el o conduce. „Putea să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea USR, pentru a nu exista niciun fel de suspiciune rezonabilă că domnia sa vrea să meargă pe repede înainte cu procedura moțiunii de cenzură”, a spus Rareș Bogdan.

„Vreau să cred încă în buna credință a domnului Orban, deși ultimele date îmi confirmă că lucrul acesta este tot mai complicat și mai greu”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL. „Prin votul care s-a dat, [partidul] a arătat că este extrem de unit în spatele premierului. În mod normal, atunci când ai o agresiune externă sau ai agresiunea unora bazată pe neadevăruri trebuie să strângi rândurile - și într-o familie, într-un oraș, într-o organizație. Noi vrem să credem că domnul Orban ne va sprijini în acest demers și nu ne va încurca, nu va face jocul AUR și USR-PLUS”.

USR-PLUS și AUR au decis să depună moțiunea de cenzură vineri seară

Dan Barna a declarat, la Parlament, că 'cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîțu... Pe cale de consecință, în aceste clipe, tocmai a fost depusă moțiunea de cenzură - calea parlamentară prin care sperăm ca, într-un termen scurt, să avem un nou premier și coaliția să poată merge mai departe.'

'Am încercat la ședința de coaliție să convingem colegii că un Guvern, ca să funcționeze, are nevoie de un prim-ministru care să cultive încrederea. Colegii au insistat să-l susțină pe Florin Cîțu. În consecință, folosim procedura aceasta parlamentară pentru a ajunge în situația în care să lucrăm cu un alt prim-ministru. Intenția noastră este să continuăm într-o formulă cu PNL și UDMR, nu avem nicio intenție să intrăm într-o altă formulă guvernamentală decât cea în care am lucrat.', a spus Dacian Cioloș.

Dan Barna a adăugat apoi că 'adoptarea unui subiect atât de important cum este PNDL, împotriva voinței și a acordului, a unei soluții discutate în coaliție și adoptarea lui chiar - am spune noi - ostil, cu câteva minute înainte de ședința coaliției, arată un dezinteres total al premierului Florin Cîțu față de continuarea coaliției. Lucru confirmat și de demiterea lui Stelian Ion, fără un temei real. Am înțeles mesajul, nu mai vrea continuarea și am depus moțiunea.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel