Răspuns tranșant pentru Iohannis. Cazanciuc: Nu acceptăm ȘANTAJUL!
Autor: Florin Răvdan pe 14 iul 2020 / 16:44 | Parlament

foto: Facebook Robert Cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-a dat replica preşedintelui Klaus Iohannis şi a afirmat că Parlamentul nu acceptă un şantaj. 

"Am văzut un pic mai devreme o declaraţie a preşedintelui României în care, în mod inadmisibil, dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună pe seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile. (...) Nu acceptăm să ne dea lecţii, nu acceptăm şantajul. (...) Preşedintele Iohannis vine acum să apere inepţiile din proiectul Guvernului. Apără lipsirea de libertate abuzivă din proiectul Guvernului, apără confiscarea abuzivă a bunurilor pe motiv de pandemie, aşa cum a propus Guvernul său, apără munca forţată la care vor fi supuşi medicii prin proiectul Guvernului. Nu vom accepta acest lucru. Pandemia nu poate fi invocată pentru a omorî democraţia", a susţinut Cazanciuc, la Parlament, conform Agerpres. 

"PSD, aici pentru a repara prostiile Guvernului"

 

"PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în weekend, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4,00 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile Guvernului Orban. PSD vrea să facă o lege nu doar pentru autorităţi, ci mai ales pentru cetăţeni. E nevoie de pârghii pentru ca autorităţile să poată preveni pandemia, dar trebuie ca această lege să aibă garanţii pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor unei puteri discreţionare', a spus Robert Cazanciuc. Potrivit acestuia, în luna martie Klaus Iohannis se gândea la alegeri anticipate şi spunea că virusul este o simplă răceală. 'Preşedintele Iohannis este singurul lider politic care a negat importanţa acestui virus", a afirmat Cazanciuc. 

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri