Răsturnare de situaţie cu alegerile. Zegrean: Totul e la mâna președintelui
Autor: Florin Răvdan pe 12 aug, 19:56 | Personalități politice
Exclusiv

cabina_vot1

Deşi liderii partidelor parlamentare îşi dispută data organizării alegerilor parlamentare, fostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean, răstoarnă toate calculele. Acesta a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce spune Constituţia în acest caz. 

"Legat de alegerile parlamentare, văd că toţi vorbesc şi nimeni nu citeşte. Alegerile parlamentare nu pot fi amânate prin lege. În Constituţie scrie că durata mandatului este de patru ani. Şi apoi punct. După punct scrie că mandatul poate fi prelungit în caz de stare de război, de asediu şi de stare de urgenţă.

Mandatele se prelungesc de drept, nu prin lege. Asta spune Constituţia, nu se poate altfel. Prelungirea mandatului durează fix cât durează starea respectivă. Aici totul e la mâna preşedintelui, nu e nici la mâna Parlamentului, nici a Guvernului", a declarat Augustin Zegrean în exclusivitate pentru DC NEWS

Astfel, ar trebui ca alegerile parlamentare să se desfăşoare la data stabilită, la finalul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie. Asta, desigur, dacă situaţia epidemiologică din România de la acel moment nu va impune decretarea unei noi perioade de stare de urgenţă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri